Freshness

Защо кайсии?

Кайсиите са отличен източник на витамин А, витамин С, фибри и калий. Мощният антиоксидант ликопен е един от каротеноидите, които се съдържат в кайсиите. Хранителните вещества, съдържащи се в кайсиите, могат да помогнат за опазване здравето на сърцето и очите. Високата концентрация на бета-каротин и ликопен в кайсиите ги прави иключително важна за здравето на сърцето храна. Те предпазват LDL холестерола от окисляване, което може да помогне за предотвратяване насърдечни заболявания. Каротиноидите и ликопенът значително намаляват и риска от развитие на рак на простатата. Кайсиите съдържат също и хранителни вещества като витамин А, които спомагат за добро зрение. Витамин А е мощен антиоксидант, който се бори със свободните радикали и увреждането на клетките и тъканите. Кайсиите са и добър източник на фибри, които спомагат за подобряване процеса на храносмилане.

Анализно свидетелство за съдържанието на Apricot Freshness

Защо къпини?

Къпините са диворастящи плодове, които се срещат във всички континенти с умерен климат. Антоцианът, който придава на къпините техния тъмен цвят, е антиоксидант, който е доказано, че намалява възпаленията. Като антиоксидант, антоцианът разрушава свободните радикали, които атакуват клетките и водят до рак, а също така предпазва и от сърдечни болести. Къпините са невероятен източник на елагова киселина - мощен антиоксидант, който е доказано, че предпазва кожата от вредните ултравиолетови лъчи. Само една чаша къпини съдържа над 30 процента от необходимата дневна доза фибри, които допринасят за добро храносмилане и подпомагат дейността на чревния тракт. Къпините са богати на витамин К - те съдържат 36% от необходимото количество от това вещество, така нужно на нашето тяло за съсирване на кръвта и за пълноценното абсорбиране на калций.

Анализно свидетелство за съдържанието на Blackberry Freshness

Защо вишни?

Вишните са ценен диетичен плод и добър помощник на лекаря. Богати са на органични киселини -1,4 - 2,2 %, от които преобладават ябълчената, лимонената и оксаловата, белтъчини - 0,7 - 0,9 %. Съдържат и захари, предимно фруктоза - 3,3 - 4,5 %, глюкоза - 3,8 - 5,5 %, минимално количество захароза - 0,1 - 0,8%. Затова вишните могат да се консумират и от диабетици. Витаминният състав е много разнообразен, като най-високо е съдържанието на витамин Р – 880 - 200 мг/%, и на витамин С - 12 - 16 мг/%. От минералните соли най-голямо е количеството на калия -114 -176 мг/%, фосфора -15 - 20 мг/%, калция - 8 - 11 мг/%, магнезия - 7 - 9 мг/%.

Анализно свидетелство за съдържанието на Morello Freshness